Zonnepanelen en verkoopbaarheid woning

Een recent onderzoek van Motivaction in opdracht van Natuur & Milieu (http://bit.ly/1g1WaRo) levert nieuwe inzichten over hoe Nederlanders tegen zonnepanelen aankijken.

Verkoopbaarheid woning
Een derde van de Nederlanders is bereid meer te betalen voor een huis met zonnepanelen. Bovendien vindt 44 procent een huis met zonnepanelen aantrekkelijker om te kopen dan zonder zonnepanelen.
Of zoals Olof van der Gaag van Natuur & Milieu het zegt: ‘Als je overweegt om zonnepanelen te nemen, hoef je je dus niet te laten weerhouden door eventuele verhuisplannen. Je profiteert direct én hebt meer kans om je huis snel te verkopen.’

Waardestijging woning
Bovendien is 46 procent van mening dat een huis met zonnepanelen in waarde stijgt. 30 procent van hen verwacht zelfs dat zonnepanelen voor een waardestijging van tenminste 5000 euro zorgt.

Goede investering
Als je dan bedenkt dat zonnepanelen, zonder subsidie, zich in ca. 10 jaar laten terugverdienen, en je er 3x maal meer rendement op kan maken dan wanneer je je geld vast zet op de bank, dan is de keuze snel gemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.