Installatie van de zonnepanelen

Installatie

Het plaatsen van zonnepanelen neemt niet veel tijd in beslag. Bij een kleine tot middelgrote huisinstallatie kost dat in veel gevallen niet meer dan een dagdeel. Voor u is van belang dat onze installateur de vereiste veiligheidsmaatregelen in acht neemt. Gecertificeerde installateurs met VCA zijn dan een voorwaarde.
Daarnaast maken we gebruik van A-klasse montagematerialen van Nederlandse of Duitse makelij. Deze producten staan garant voor een lange levensduur en zijn bovendien gecertificeerd zijn voor de windbelasting in uw regio. Zowel voor plaatsing op pannendaken als plat dak beschikken we over de meest geschikte oplossingen. We houden ook rekening met details. Kiest u voor volledige zwarte zonnepanelen (all-black) dan krijgt u daarbij ook bijbehorend zwart installatiemateriaal.
Ook bij de zonnevolgsystemen (trackers) of grondgebonden opstelling beschikken over de vereiste oplossingen.

Als verplaatsbaarheid van de zonnepanelen voor u van belang is in verband met een toekomstige verhuizing, dan kunt u ook installatie op een zonnevolgsysteem of tracker overwegen (zie Producten). Maar onderschat niet, dat installatie van zonnepanelen op uw woning, naast het energielabel, fors bijdraagt aan de verkoopbaarheid.

Elektrische aansluiting

De gelijkstroom die door de zonnepanelen wordt opgewekt, wordt via een omvormer omgezet in wisselstroom. De aansluiting kan bij kleine installaties (tot 600 Wattpiek) plaatsvinden door de omvormer aan te sluiten op een stopcontact.
Omwille van energie-efficiëntie (beperken van verliezen), maar ook uit veiligheidsoverwegingen, wordt de omvormer zo dicht mogelijk bij de zonnepanelen geplaatst.
De aansluiting van de installatie vindt in de meeste gevallen plaats  via de groepenkast. In een aantal gevallen beschikt uw groepenkast al over over de vereiste vrije groep(-en). Zo niet dan kan de groepenkast met een of meer groepen worden uitgebreid. Het spreekt voor zich dat de elektrische installatie dient plaats te vinden door een bevoegde elektrotechnische monteur.

De kosten daarvan zijn beperkt en het kan door onze installateur ook snel worden uitgevoerd.

Meer met minderMVO Nederland